Køleskabsboller
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Brød og boller > Køleskabsboller


16 boller

Ingredienser:
1 liter vand
1/4 pk. gær
2 spsk salt
2 spsk honing
550 g hvedemel
550 g havregryn

Fremgangsmåde:

Vand, gær, salt og honning røres sammen.
Havregryn røres i og melet æltes i.

Dejen stilles i køleskab og hæver minimum 8 timer. Kan holde sig i 4 dage på køl.

Ælt dejen igen og form til boller.
Lad dem hæve, stil dem i en kold ovn og tænd på 200 grader.

Bages ca. 25 minutter.


I stedet for at købe en pakke brød, der kan nå at mugne, kan du med en ganske lille indsats sørge for, at du kan få friskbagte boller, når du har lyst.

Det tager vitterligt kun tre minutter at smække dejen sammen, og tricket er så, at dejen kan holde sig i køleskabet i 4-5 dage.

Så du kan lave en stor portion og bare nippe af dejen, når du har lyst, og bage bollerne i mindre portioner.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/