Indbagt laks med mandelfars & karsesauce
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Fiskeretter > Indbagt laks med mandelfars & karsesauce


6 portioner

500 gram røget laks
300 gram butterdej
æggehvide til pensling

Mandelfars:
200 gram smuttede mandler
2 æg
1 potte frisk basilikum
1 dl piskefløde
salt, peber

Karsesovs:
1/2 liter yoghurt naturel
2 tsk dijon sennep
2 tsk carry
2 spsk piskefløde
1 lille bakke karse
2 spsk revet peberrod
salt, peber

Tilberedning:

Mandelfars:
Mandelerne hakkes og blendes med æg og halvdelen af basilikummet. Fløden tilsættes, blendes med de øvrige ingredienser og til sidst smages til med salt og peber.. Butterdejen rulles ud og laks og mandelfars fordeles lagvis, skiftevis på midten af butterdejen. Butterdejen foldes om fyldet og pensles med æggehvide. Bages ved 225 grader i ca. 20-25 minutter.

Karsesauce:
Yoghurt røres med sennep og carry. Piskefløden, karse og peberrod tilsættes, saucen smages til med salt og peber. Den indbagte laks anrettes på et fad og saucen serveres til, en god aspargeskartoffel vil passe godt til retten.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/