Grovboller
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Brød og boller > Grovboller



16 stykker

Ingredienser:
2 dl fuldkornsmel
1 dl havregryn
4 dl kogende vand
2 dl fromage frais
50 gram gær
1 tsk salt
12 dl hvedemel
2 revne gulerødder eller 1 dl solsikkekerner
vand til pensling
havregryn til pynt

Tilberedning
Fuldkornmel og havregryn kommes i en skål, kogende vand hældes over fromage frais røres i. Lad blandingen stå til den er lunken. Gæren smuldres i blandingen og der røres til den er opløst. Tilsæt salt og reven gulerod/solsikkekerner, og tilsidst hvedemel og ælt dejen godt sammen. Dejen sættes til hævning under et klæde ca. 30 minutter. Slå dejen ned og form den til 16 boller. Lad bollerne hæve på en beklædt bageplade i ca. 30 minutter igen. Pensel med vand og drys med lidt havregryn, bollerne bages midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/