Kogt pighvar med flødecitronsauce
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Fiskeretter > Kogt pighvar med flødecitronsauce


4 portioner

Ingredienser:
1 kg pighvar i portionsstykker med ben og skind
vand
lidt eddike
4 laurbærblade
salt, hele peberkorn

Tilberedning:
Pighvarstykkerne lægges i koldt vand tilsat lidt eddike ( så det dækker) i ca. 15 minutter. Fisken skylles, lægges i koldt vand og koges op ved svag varme ca. 15 minutter, til kødet er mørt.

Sauce:
Ingredienser:
30 gram smør
2 spsk mel
ca. 2 dl fond (kogelage)
saften af 1 citron
2 1/2 dl piskefløde
ca. 25 gram koldt smør
salt, hvid peber
frisk estragon til pynt

Tilberedning:
Smør og mel afbages sammen uden af tage farve, fonden tilsættes, piskes og koges op. Den koges ved svag varme i 5 minutter under stadig omrøring til melsmagen er væk. Citronsaft og piskefløde tilsættes, koges godt igennem og monteres med koldt smør. Smages til med salt og hvid peber. Serveres med aspargeskartofler og letkogte broccolibuketter, og gul squash.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/