Grønsagslasagne
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Grønne retter > Grønsagslasagne


4 portioner

Ingredienser:
200 gram revet gulerod
2 løg finthakket
5 stængler blegselleri i skiver
2 peberfrugt i tern
250 gram champignon
2 dåser flået tomat
1 dåse tomatpure
200 gram spinat
100 gram hytteost
200 gram lasagneplade
5 dl mælk
maizanamel til jævning eller almindelig meljævning
200 gram revet ost
olie til stegning
timian, oregano, lauerbærblade, salt og peber

Tilberedning:
Olien varmes op og gulerod svitses heri et øjeblik. Løg og peberfrugt tilsættes og svitses med et par minutter. Så kommes blegselleri og champignon i, og det simre lidt, så tilsættes flået tomat og tomatpure, samt salt og krydderier, det må godt være godt krydret.
Nu koger grønsagerne under låg ca. 5 minutter, smages til. Spinat og hytteost blandes. Mælken varmes op, og jævnes, smages til med salt og peber, halvdelen af osten tilsættes tilsidst.
Lasagnen samles i et smurt fad/bradepande. Start med den hvide sauce(bechamelsauce), herpå lasagneplader, grønsagssauce, og halvdelen af osten. Herpå lægges lasagneplader, hytteostblandingen og bechamelsaucen. Endnu et lag lasagneplader lægges på, dernæst grønsagssauce, lasagneplader bechamelsauce og til sidst resten af osten.
Bages ved 150 grader i 35-40 minutter.
Serveres med grove flute.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/