Pindsvinbrød med æbler
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Brød og boller > Pindsvinbrød med æbler


Ingredienser:
75 gram margarine
3 dl mælk
25 gram gær
2 æbler
1/2 dl honning
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
200 gram sigtemel
45o gram hvedemel
rosiner
1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
Margarinen smeltes og mælken tilsætten. Når mælkeblandingen er lun hældes den op i en skål og gæren udrøres heri. Æblerne skrælles og rives groft. Æble, honning, salt og kanel tilsættes. Melet æltes ind i dejen lidt efter lidt endtil dejen er smidig. Stilles til hævning med et viskestykke over i en time. Dejen slås ned og formes til 2 pindsvin som stilles på en bageplade med bagepapir. Med en saks klippes hakker i dejen, fligerne løftes opad til pigge. Rosinerne trykkes ind i dejen som øjne. Pindsvinet efterhæver 20 minutter. Pensles med æg. Bagetid ca. 40 minutter ved 200 grader på midterste ovnrille, efter 20 minutter lægges et stykke bagepapir over pindsvinene, for at undgå at de bliver mørke.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/