Indbagt kartoffeltærte
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Grønne retter > Indbagt kartoffeltærte


Ingredienser
1 kg kartofler
2 løg
250 gram champignon
1 dl cremefraiche
2 1/2 dl boullion
2 æg
1 spsk oregano
1 tsk tabasco
2 tsk groft salt
1 tsk hvid peber
1 spsk olie
2 plader butterdej
lidt æg til pensling

Tilberedning:
Kartoflerne skrælles og rives groft, løgene og champignon skæres i tynde skiver, og det hele blandes godt sammen.
Creme fraice, bouillion og æggene piskes godt sammen med oregano, tabasco, salt og peber. Blandingen vendes med grønsagerne.
En stor tærteform pensles godt med olie, og kartoffelblandingen fordeles og presses godt sammen i formen.
Butterdejen rulles ud i en størrelse, så den kan dække tærteformen som et låg. Pres butterdejen godt mod tærteformens kant, og pensl låget med sammen pisket æg.
Tærten bages i 1 time ved 200 grader, serveres med tomatsalat og brød.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/