Moussaka med kartofler
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Kød retter > Moussaka med kartofler


4 portioner

Kødsauce:
300 gram hakket oksekød eller hakket kalkunkød
1 spsk olie
2 løg i små tern
2 fed hvidløg i små tern
2 tomater eller 1 dåse hakkede tomater
2 dl bouillon
5 spsk tomatpure
salt, peber, basilikum og organo
300 gram kogte kartofler i skiver
250 gram tomater i skiver

Kødet svitses i olien ved god varme, tilsæt løg og hvidløg der svitses med et øjeblik derefter kommes bouillon, tomatpure og krydderier og lad det småkoge et par minutter.

Ostesauce:
3 dl mælk
2 spsk mel
125 gram revet ost

Den varme mælk jævnes med en meljævning, derefter tilsættes osten, saucen varmes igennem og smages til med salt og peber.

I et ovnfast fad lægges de skivede kartofler, herefter kødsaucen dernæst de skivede tomater og til sidst ostesaucen, retten sættes i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Som tilbehør vil jeg forslå en god salat og noget groft brød.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/