Fastelavnsboller
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Kager > Fastelavnsboller


32 stk

Ingredienser:
Dej:
500 gram mel
200 gram margarine
75 gram gær
50 gram sukker
1 tsk salt
2 æg
2 dl mælk

Remonce:
100 gram margarine
100 gram sukker
1 spsk mel
25 gram marcipan

Fyld:
Kagecreme eller marmelade

Pynt:
glasur af 100 gram flormelis
2 spsk cacao
2 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:
Mælken lunes, og heri opløses gæren. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er smidig. Hæver et lunt sted ca. 20 minutter tildækket. Alle ingredienser til remoncen æltes sammen. Dejen deles i to lige store dele, der hver rulles ud i en firkant ca. 30*30 cm. Hver firkant deles i 16 lige store dele, så vi ialt får 32 stykker. På hvert dejstykke anbringes 1 tsk remonce, og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på en plade med bagepapir med kukningen nedad og trykkes let flade. Hviler i 5 minutter. Tryk derefter et hul ned i hver bolle med med tommefingeren og heri fyldes en tsk kagecreme eller marmelade. Hviler i ca. 20 minutter på et lunt sted. Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader i ca. 10-15 minutter. Efter afkølingen pyntes bollerne med glasur.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/