Kartoffeltærte med kål og bacon
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Tærter > Kartoffeltærte med kål og bacon


4 portioner

Ingredienser:
1/2 savoykål
200 gram bacon i tern
300 gram kartofler i skiver
200 gram reven emmentaler eller cheddarost
salt, peber

Tilberedning:
savoykålen snittes fint og koges et par minutter i letsaltet vand. Vandet hældes fra,skyl i koldt vand og lad det dryppe af. Rist bacon, til det er brunt og spødt. Hæld fedtstof fra. Bland bacon med kålen. Beklæd en springform med bagepapir. De skivede kartofler krydres med salt og peber. Læg et lag kartoffelskiver i bunden af springformen og drys med reven ost. Læg et lag kål og bacon ovenpå og drys med ost. Fortsæt med at bygge tærten op, indtil alle ingredienser er brugt op. Dæk formen med et stykke alufolie og bag tærten ved 200 grader i ca. 1 time. Lad den hvile 15 minutter, inden folie, springform og bagepapir fjernes.
Serveres sammen med en salat.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/