Islagkage med nøddebund
Hjem > Lotte > Udvælg opskrifter  > Desserter > Islagkage med nøddebund


6 portioner

Ingredienser:
Nøddebund
3 æggehvider (mellem størrelse)
150g florsukker (ca. 3 dl)
100g grofthakkede hasselnøddekerner

Tilberedning:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt florsukker og pisk yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen i ca. 1 time og 50 min på 150 grader.
Lad nøddebunden køle af på en bagerist

Ingredienser:
Is
4 æggeblommer.
6 spsk sukker.
2 tsk vaniliesukker.
1/2 l piskefløde
1 pose Daimkugler

Tilberedning:
Æg og sukker piskes godt, fløden piskes rimelig stift. Æggemassen vendes forsigtigt i den piskede fløde og hændes ud på nøddebunden.

Den afkølet nøddebund puttes tilbage i formen og tryk bunden flad. Hæld isen over nøddebunden og stil det hele i fryseren i 6 til 8 timer.




Igen en opskrift fra Lotte's Opskriftsamling - http://byskovvej.dk/