Hjem/Lotte/Opskrifter
 Lotte's opskrifter

Hvis du sidder og har en opskrift du vil dele med andre eller mangler en god ide til en middag, så er du velkommen til at kontakte mig.
Saucer
Pepperoni-sauce2 spsk. olie
2 stk. løg, finthakket (ca. 150g)
200g champignon i kvarte
50g Pepperoni i små tern
1 spsk. tomatpure
4 dl. piskefløde 38% (evt. kaffefløde)
3 dl. bouillon
Salt.
Friskkværnet peber
Saucen kan evt. jævnes med maizena udrørt i koldt vand.

Tilberedning:
Varm olien op, svits løg, champignon og pepperoni, tilsæt tomatpure og lad det simre i 2 min. Kom fløden ved og lad det koge op. Bouillonen kommes i, og det koges i 10 min. Jævnes evt. og smages til med salt peber.
Denne er familien Bøge's favorit sauce til kalkun bryst, stegt kylling eller hakkebøf og serveres sammen med frisk kogt pasta.
Spinat-sauce100g løg, hakket
25g soltørret tomat i tern
400g helbladet spinat, optøet
3 fed hvidløg
3 dl. hønsebouillon
4 dl. piskefløde 38% (evt. kaffefløde)
Reven muskatnød salt og peber pynt med pebermynteblade

Tilberedning:
Sautér løgene i varm olie.
Kom solttørret tomat, spinat og hvidløg ved.
Sautér i 2-3 min.
Hæld hønsebouillon og fløde ved.
Lad det smire i 5-6 min.
Smag til med reven muskat, salt og peber.
Denne sauce er utrolig velegnet til dampet eller stegt fisk, serveres sammen med asparges kartofler.
Tærter
Grunddej til tærte180g mel
100g mager kvark
100g margarine

Hak margarinen ud i melet, tilsæt kvarken, ælt hurtigt dejen sammen og læg den koldt mindst 1 times tid. Rul så dejen ud på et let melet bord og beklæd en tærteform med dejen, tryk den godt fast langs kanterne, prik bunden med en gaffel, og forbag denne 10 minutter ved 175 grader i en forvarmet ovn. Fyldet til denne tærte kan variere alt efter hvad køleskabet og årstiden byder på, men her er et par forslag til noget fyld.
Løg og peberfrugt tærte1 portion grunddej
2 peberfrugter
2 store løg
salt, peber, paprika
frisk timian (evt. tørret)
rosmarin
2 æg
100 gram revet ost
2 dl creme fraiche (evt. fromage frais)

Peberfrugter og løg i tynde ringe svitses begge i olie nogle få minutter, krydres med salt, peber, timian og rosmarin. Lad fyldet afkøle lidt og læg det på tærtebunden. Pisk æg, ost og creme fraiche, smag til med krydderier og hæld blandingen over fyldet i tærten, der bages ved 200-225 grader i ca.25-30 minutter til tærten er gylden og sprød.
Porretærte1 portion grunddej
3-4 porre
lidt basilikum
salt og peber
10 sherry tomater
2 dl creme fraiche (evt. fromage frais)
2 æg

De rensede og snittede porre svitses i olie, tilsæt lidt vand så de simre lidt. Æg krydderier og creme fraicen piskes godt sammen. Fyldet afkøles lidt på en sigte så vi får det overskydende væde fra derefter lægges det på tærtebunden, og æggemassen hældes henover. Tærten bages ved 200-225 grader i ca. 25-30 minutter til tærten er gylden og sprød. De sidste 5 min. lægges de halveret sherry tomater med toppen opad på tærten og bages med.
Retter fra andre lande
Moussaka med kartoflerKødsauce
300 gram hakket oksekød eller hakket kalkunkød
1 spsk olie
2 løg i små tern
2 fed hvidløg i små tern
2 tomater eller 1 dåse hakkede tomater
2 dl bouillon
5 spsk tomatpure
salt, peber, basilikum og organo
300 gram kogte kartofler i skiver
250 gram tomater i skiver

Kødet svitses i olien ved god varme, tilsæt løg og hvidløg der svitses med et øjeblik derefter kommes bouillon, tomatpure og krydderier og lad det småkoge et par minutter.

Ostesauce
3 dl mælk
2 spsk mel
125 gram revet ost

Den varme mælk jævnes med en meljævning, derefter tilsættes osten, saucen varmes igennem og smages til med salt og peber.

I et ovnfast fad lægges de skivede kartofler, herefter kødsaucen dernæst de skivede tomater og til sidst ostesaucen, retten sættes i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Som tilbehør vil jeg forslå en god salat og noget groft brød.
Pasta
Tagliatelle med laks400 gram tagliatelle (båndspagettig i reder)
200 gram røget laks i strimler
4 spsk stenbiderrogn rosafarvet
2 dl piske
flødefriske dildkviste
salt og friskkværnet peber

Tilberedning:
Kog pastaen i kogende vand tilsat lidt salt, kog den kun al dente (bidefast).
Varm fløden forsigtig op. Kom laksestykkerne i. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld den varme sauce over den afdryppede pasta. Retten serveres straks, pyntet med friske dild kviste og stenbiderrogn.
Fettuccine med fløde og skinke400 gram fettuccine (båndpasta)
200 gram skinke i tynde strimler
5 æggeblommer
2 dl piskefløde
4 knivspids paprika
4 knivspids estragon
reven parmesanost
salt og friskkværnet peber.

Tilberedning:
Kog pastaen i kogende vand tilsat lidt salt, kog den kun al dente (bidefast).
Varm æggeblommer og fløden op under konstant piskning. Krydr med paprika estragon, salt og friskkværnet peber. Saucen må ikke koge, kom skinkestrimlerne i saucen og lad det varme forsigtig igennem. Hæld den varme sauce over de portions anrettede og afdryppede pastaer, drys med reven parmesan.
Bemærk pastasaucen kan ikke stå og passe sig selv.
Salsa alla carbonare (Kulhandlerens sovs)150 gram røget flæsk i strimler (bacon)
4 æggeblommer
salt og peber
70 gram parmesanost
25 gram margarine eller smør
400 gram pasta

Tilberedning:
Brun flæskestrimlerne uden fedtstof til det har afgivet noget af sit fedt. Samtidig skal pastaen koges i letsaltet vand, gem lidt af kogevandet. Nu smeltes fedtstoffet i en anden pande, heri hældes pastaen sammen med to til tre spiseskefulde kogevand. Rør omhyggeligt. Tilsæt flæskestrimlerne med lidt af det fedt det har afgivet og rør igen. Tag panden af komfuret. Bland æggeblommer, fløde og ost og hæld det over pastaen og rør hurtigt rundt, så pastaen blander sig godt med den cremeagtige sovs. Sæt panden over varmen et øjeblik, serveres straks med masser af friskkværnet peber.
Laks og pasta i broccoli sovs400 gram pastaskruer
lidt smør
320 gram laks i tern (fersk)
salt, peber

Sauce3 dl piskefløde
150 gram broccolibuketter
Evt. pasta urtemix eller hvidløgsalt
salt, citronpeber
saft af ½ citron

Garnering
Dildkviste og groftreven peberrod

Tilberedning:
Kog fløde, broccoli, krydderier og salt til broccolien stadig er sprød. Under omrøring tilsættes saucen citronsaft. Svits laksen hurtigt i smør, salt og peber (ved kraftig varme). Pastaen koges i rigeligt vand tilsat salt, afdryppes godt og lægges på et fad. Saucen hældes over, laksenstykkerne drysses oven på saucen. Pyntes med peberrod og dild.