Body Mass Index
Home / Slank / BMI
Her har du mulighed for at udregne dit body mass index (BMI). Du skal blot udfylde felterne vægt og højde nedenfor. BMI regnes ud når du trykker på: Udregn
Vægt (kg)
Højde (cm)
BMI
Hvis der står NaN (Not a Number) Kan din vægt eller højde ikke laves om til tal. Husk at komma SKAL angives som .

Dette betyder dit BMI (Body Mass Index)
over 30: Det er det der kaldes svær overvægt og du gør klogt i at tabe dig da din overvægt nemt kan forårsage sygdom.
Mellem 25 - 30: Du har det man kalder moderat overvægt og bør smide et par kilo for at komme ned på en normalvægt. Men der er ikke fare for sygdom.
Mellem 20 - 25: Du har en ganske pæn vægt, og bør ikke tænke på slankekur men heller ikke fedekur. Hvis du bare kan holde vægten hvor du har den er alt godt.
Mellem 15 og 20: Du skal til at leve noget bedre. Du er for tynd og det kan sikkert både ses og føles på din krop. Men der er dog ikke noget faretruende om hjønet.
Under 15: Det er ved at se alvorligt ud med dig! Hvis du ikke tager dig samme og tager nogle kilo på kan dette ende galt... Nej ikke kun galt men det kan få livstruende følger.
Hvad er BMI egentligt?
BMI er en måde at udregen ens krops-masse-indeks og det kan bruges til at finde ens idealvægt. Dog skal du ikke kun lægge vægt på denne udregning men også tænke på hvordan du er bygget. Selvfølgelig har en med kraftige knogler en større idealvægt end en med spinkle knogler. Så det er også værd at tage i betragning. Andre ting der kan spille en rolle når man taler om idealvægt kan være ens køn, alder og muskler. Som du jo sikkert ved vejer muskler mere end fedt men fylder mindre.